Cultura organizationala

Scoala Gimnaziala Copsa Mica are o cultura organizationala orientata catre echipa, urmarind o serie de directii strategice in acest sens: extinderea gradului de participare a angajatilor in procesul de luare a deciziilor, sprijinirea pe spiritul de echipa si pe recunoasterea contributiei individuale la efortul colectiv, stimularea respectului reciproc intre manageri si subordonatii lor.
scoala noastra opereaza pe baza unui sistem care incurajeaza si recompenseaza performerii, oferind, in acelasi timp, angajatilor sai instruire continua si posibilitati de dezvoltare potrivite abilitatilor individuale si de specialitate. In centru sta omul.
De foarte multi ani,  scoala se ghideaza dupa doua principii: respectul constant pentru oameni si respectarea integritatii Respectul constant pentru oameni este de fapt atitudinea plina de demnitate fata de ceilalti, asa cum ne place sa fim tratati noi insine Respectarea integritatii se realizeaza printr-o promovare sincera a principiilor noastre.
scoala cu clasele I- VIII Copsa Mica inseamna o combinatie unica intre diferentele care caracterizeaza fiecare individ. Angajatii nostri vin cu idei si genereaza o interactivitate dinamica, de aceea strategia noastra se dezvolta in jurul lor.
Noi credem in valoarea talentului specific fiecarui loc in care ne desfasuram activitatea. si acesta este unul dintre principiile dupa care ne-am ghidat de cand am luat fiinta. Asadar ne implicam activ in viata comunitatii locale.
Am crescut prin intermediul valorilor. Ceea ce ne-a adus pe noi atat de departe este pasiunea pentru anumite modele de comportament si standarde ce le respectam. Este vorba de o cultura a increderii, puterii de inovare, dorinta de competenta, a cuvantului respectat si deschiderii spre modernitate. Toate acestea ne fac sa crestem si sa mergem mai departe – pe fiecare din noi, si intreaga unitate.
Ne respectam cuvantul dat.  Ceea ce ne diferentieaza este credibilitatea noastra in fata elevilor, parintilor, colegilor nostri si a celorlalti parteneri sociali. Ne asumam deciziile luate si intram in dialog cu ceilalti. Numai printr-un mod de comportament plin de incredere ne castigam respectul in comunitatea locala.
A dezvolta diferite concepte inseamna sa actionezi asupra mai multor teme si sa incurajezi procesul de gandire prin dialog cu ceilalti. Descoperim metode noi, suntem implicati in activitatea de cercetare urmand apoi sa aplicam descoperirile noastre in colaborarea cu beneficiarii serviciilor noastre educationale.  Suntem nerabdatori sa descoperim in permanenta ceva nou.
Atingem rezultate mult mai bune atunci cand ne impartasim cunostintele cu ceilalti colegi si ne crestem nivelul de cunoastere impreuna. Ne dezvoltam mai departe din dorinta puternica de a ne adanci comperentele si de a le utiliza cu maximum de pragmatism. Invatam in fiecare zi, ne comparam cu  cu cele mai eficiente teorii si exemple de buna practica, dorindu-ne ca elevii sa profite de cunstintele noastre.
Tinem cont de celelalte pareri, in aceeasi masura in care ar veni de la colegi sau de la elevi si parinti. Avem o grija deosebita in a desfasura o cumunicare deschisa si suntem deschisi la o atitudine critica. Pentru noi mai mult decat structura ierarhica conteaza argumentele obiective.
Fiecare  individ are libertatea de a-si pune in practica competentele. Ne asumam responsabilitati din prima zi si ne propunem obiective ambitioase, pe care le urmarim pana la realizare. Totul este in scopul succesului elevilor nostri si al nostru implicit.