Viziunea scolii

MOTTO: "9 ne pasa!"
Scoala Gimnaziala Copsa Mica este  o  scoala in slujba comunitatii avand capacitatea de a functiona ca o structura eficienta  si  echitabila pentru toate categoriile de copii si de  a asigura progresul  tuturor elevilor sai, astfel incat "maine sa fie mai buni ca azi"... Construim viitorul copiilor prin iubire, respect si responsabilitate pentru ca acestia sa devina cetateni ai lumii dornici de a invata toata viata.
 
Misiunea scolii
Scoala noastra este deschisa pentru toti cei care au nevoie de educatie; in opinia noastra educatia nu este un privilegiu pentru cativa, ci este un drept al tuturor. scoala satisface nevoia elevului de a se simti competent, integrat in colectiv si independent. Avem ca prioritate pregatirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitati, deprinderi si competente care sa le permita sa-si gaseasca locul si menirea sociala.
Respectam fiecare elev, oricat de modeste ar fi rezultatele scolare, identificand atuul si aptitudinele fiecaruia pentru a le putea valorifica. Utilizam metode activ-participative care vor motiva si stimula elevii pe durata procesului educational.
Educam elevii pentru a deveni buni cetateni si pentru a avea un comportament ecologic. scoala noastra accepta rolul de initiator, sustinator si catalizator al comunitatii, de continuator al traditiilor locale.
 
Tinte strategice
- Inscrierea scolii in randul unitatilor de invatamant care promoveaza un curriculum performant menit sa creasca promovabilitatea la  examene si sa asigure acumularea de deprinderi si competente cu valente tehnice de catre elevi.
- Fixarea competentei ca si obiectiv pentru toti cei implicati in procesul de educatie.
- Dezvoltarea bazei materiale la nivelul optim desfasurarii activitatilor instructiv-educative de calitatea dorita.
- Dezvoltarea relatiilor cu comunitatea in vederea realizarii de proiecte de interes comun pe teme de mediu, prevenirea abandonului scolar, resocializarea elevilor si a parintilor.
 
Optiuni strategice
- Introducerea unor inovatii didactice pentru optimizarea cu ajutorul sistemelor educationale informatizate a procesului instructiv-educativ si organizarea unor programe suplimentare de consultatii si meditatii pentru elevii de clasa a VIII-a precum si dezvoltarea ofertei curriculare la decizia scolii in vederea asigurarii de sanse egale si a cresterii atractivitatii si interesului elevilor pentru aceasta.
- Dezvoltarea competentelor resurselor umane prin participarea la cursuri de formare continua si perfectionare prin CCD, ONG-uri, universitati.
- Reabilitarea infrastructurii procesului de invatamant prin promovarea unei politici optime de finantare din resurse bugetare si extrabugetare.
- Atragerea comunitatii locale de partea scolii prin implicarea, in parteneriat, in implementarea unor programe de protectia mediului si prevenirea abandonului scolar.